VİZE

Bilindiği gibi Dünya’nın birçok ülkesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Bu vize uygulaması her ülkenin kendi Büyükelçilik veya Konsoloslukları tarafından yürütülmekte ve bu işlemler sırasında her ülke kendi kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan bir takım kurallarını uygulamaktadır.

Elçilik ve Konsolosluklar vize başvurusu esnasında sizlerden birtakım evrakları isteyeceklerdir. Bu evraklar sizin sabit bir işinizin, düzenli bir gelirinizin olduğunu ve bu ülkede yerleşik yaşadığınızı belgeleyen evraklar olup; bu evraklarla ilgili olarak tüm güncel bilgileri ilgili ülkenin sayfasında bulabilirsiniz.

.

1. Vize Nedir? ?

Cevap: Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.

2. Vize alırken, hangi belgeler istenir? ?

Cevap: Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi) ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.

3. Vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir? ?

Cevap: – Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: www.egm.gov.tr adresindeki internet sitesine bakınız.) – Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır. – Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir. – Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur. – Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz. – Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır. – Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir. – Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır. – İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir. – Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi almanızda yarar vardır.

4. Schengen (Şengen) Nedir? ?

Cevap: Schengen, Fransa, Almanya ve Belçika üçgeninin ortasinda bulunan ufak ama zengin bir ülke olarak bilinen Lüksemburg’un güneyinde bulunan ufacık bir şehirdir. Schengen harita üzerinde görülmeyip bizim için önemli olmasa da Avrupa’da bir yere gitmek istediğimiz zaman adını ağzımızdan düşürmediğimiz bir yer.1985’in Haziran ayında 7 Avrupa Birliği üye ülkesi aralarında bir anlaşma imzalayarak birbirleri arasındaki tüm sınırları kaldırarak vatandaşlarının rahatça dolaşmasını sağlamışlardır. Bu anlaşmanın sonunda da bu ülkeler Schengen Ülkeleri olarak adlandırılmıştır.Schengen anlaşması her ne kadar 1985’te imzalanmış olsa da yürürlğe 1995 Mart ayında girmiştir. 1985’ten günümüze 7 ülke’ye 8 ülke daha eklenerek bu sayı 15 olmuştur. Günümüzdede bu sayının arttığı görülmüştür.

5. Schengen Vizesi Nedir? ?

Cevap: Avrupa Birliğinde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınırlardaki (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Böylece, oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Bu işbirliği vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır. Schengen’e üye ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Ayrıca, AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı uygulamaları benimsemişlerdir. Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Schengen vizesi hangi ülke için alındıysa ilk seyahat o ülkeye yapılmalıdır. Örneğin İtalya için alınan vize ile önce Almanya’ya gitmek mümkün değildir. Ancak bir kere İtalya’ya gidildi ise sonraki seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür. Seyahatin süresi vizenin üzerinde kayıtlı süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri ortak SIS veya Schengen Information System adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.

6. Schengen Vizesi Nerelerde Kullanılır? ?

Cevap: Seyahat yapılmak istenen şehir bu noktada önemli. Eger sadece bir Schengen Ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız, ziyaret etmek istediğiniz ülkenin Başkonsolosluğuna vize başvurusunda bulunuyorsunuz. Eğer birden fazla Schengen Ülkesini ziyaret etmeyi amaçlıyorsanız vize için gideceğiniz ilk Schengen Ülkesinin Başkonsolosluğuna basvurmaniz gerekiyor. Örneğin; İtalya’dan Fransa’ya geçmeyi düşünüyorsanız müracat etmeniz gereken Konsolosluk İtalya Konsolosluğu’dur. Schengen vizesi isteyen ülkelerin vize başvurularında istedikleri evraklar ve kriterler birbirinin benzeridir. İlk Schengen Vize başvurusunun bizzat kişinin kendisi tarafından yapılmasi şart koşulmuştur. 2. ve daha sonraki başvurularınızda ( bazi konsolosluk ve mücarat türleri hariç ) Seyahat Acentaları ve Danışmanlık Hizmetleri aracılığı ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

7. Schengen Ülkeleri Hangileridir?

Cevap: Almanya,Avusturya,Belçika,Çek Cumhuriyeti,Danimarka,Estonya,Finlandiya,Fransa,Hollanda,İspanya,İsveç,İtalya,İzlanda,Letonya,Litvanya,Lüksemburg,Macaristan,Malta,Norveç,Polonya,Portekiz,Slovakya,Slovenya,Yunanistan

E PASAPORT HAKKINDA

190’ın üzerinde üyesi bulunan ve ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO tarafından alınan tavsiye kararı uyarınca, üye ülkelerin en geç 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle Makinede Okunabilir Pasaport (MOP) üretimine başlamaları gerekmektedir. Makinede okunamayan nitelikteki eski tip pasaportların ise tüm dünyada 24 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılması ICAO tarafından öngörülmektedir.

Makinede Okunabilir Pasaportlarda, klasik pasaportlardan farklı olarak kimlik sayfasının alt kısmında her biri 44 karakterden oluşan ve özel okuyucu cihazlarla okunabilen iki satırlık bir alan bulunmaktadır. Pasaportun kimlik sayfasında çıplak gözle görülebilen bilgiler “Makinede Okunabilir Alan” adı verilen bu alanda da bulunmaktadır.

”Çipli pasaport”, “biyometrik pasaport” ya da ”elektronik pasaport” olarak da bilinen e-Pasaportlar ise eski tip pasaportların kimlik sayfalarında bulunan pasaport numarası, ad, soyad, uyruk, doğum tarihi, kimlik no, düzenleyen makam, düzenlenme ve geçerlilik tarihi vb. kişisel kimlik ve pasaport bilgilerinin yanı sıra içinde fotoğraf, parmak izi, imza gibi biyometrik verilerin saklanabildiği yongalı (çipli) pasaportlardır. e-Pasaportlar esasında Makinede Okunabilen Pasaportların bir türü olmakla birlikte Makinede Okunabilir Pasaportlardan daha ileri düzeyde güvenlik katmanlarına sahiptir.

Ülkemizde, 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle e-Pasaport uygulamasına geçilmiştir. Tüm dünyada e-Pasaportların kullanıma girmesine ve bu sayede belge güvenliğinin artmasına bağlı olarak giderek artan sayıdaki ülkede sınır geçişlerinde otomatik pasaport okuma/tanıma sistemleri kullanılmakta ve böylece pasaport kontrol işlemleri hızlanmaktadır. Ülkemizin de e-Pasaport üretmesiyle vatandaşlarımızın seyahatleri bundan böyle daha süratli ve kolay hale gelecektir. Örneğin sınır geçişlerinde isim benzerliğinden kaynaklanabilen gecikmeler ortadan kalkacaktır.

e-Pasaport tanzimi ülkemizin AB ile uyum sürecinde de önemli bir kademe teşkil etmektedir.

Halihazırda kullanılan ve makinede okunamayan nitelikteki eski tip pasaportlar geçerlilik süreleri boyunca ve ancak 24 Kasım 2015 tarihine kadar kullanılabilecektir. Bu tarihten sonra makinede okunamayan nitelikteki eski tip pasaportlarla seyahat etmek mümkün olmayacağından e-Pasaport başvurusunda bulunulması gerekecektir.

Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız e-Pasaport almak için 81 İl ve 366 İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde halen hizmet veren toplam 447 başvuru merkezine; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ise bulundukları ülkedeki Büyükelçiliklerin Konsolosluk Şubelerine veya Başkonsolosluklara başvurabilirler.

Diplomatik pasaport başvuruları ise yurt içinde Dışişleri Bakanlığı, yurt dışında Büyükelçilikler ve Başkonsolosluklar tarafından alınmaktadır.

Başvurusu tamamlanan ve tanzim edilen e-Pasaportlar yurt içinde doğrudan başvuru sahiplerinin adreslerine gönderilmekte; yurt dışında ise başvurunun yapıldığı Büyükelçilik veya Başkonsoloslukta imza karşılığında teslim edilmektedir.

e-Pasaport üretiminin her aşamasında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlarımızın kişisel kimlik bilgilerini herhangi bir sahtekarlık girişimine karşı güvence altına alan ICAO standartlarıyla uyumlu ileri teknolojiler kullanılmaktadır. Yazılımı İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının bilgi işlem birimleri tarafından gerçekleştirilen başvuru kabul sistemi aracılığıyla alınan bilgiler şifreli veri haline dönüştürülerek güvenlikli bağlantılar üzerinden fiziki güvenliği sağlanmış merkezi tanzim birimlerine iletilmekte, e-Pasaportların ilgili sayfalarına ve yongaya yazılmaktadır.

e-Pasaportlar hangi yaşta olursa olsun tüm bireyler için müstakil olarak düzenlenmektedir. Bu nedenle, e-Pasaportlarda refakat hanesi bulunmamaktadır.

Umuma mahsus e-Pasaportlar; en az 6 ay olmak üzere, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yılllık, 4 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık olarak düzenlenmektedir. Müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını ikmal etmemiş olanlara en fazla 5 yıl; 18 yaşından büyükler için en fazla 10 yıl pasaport tanzim edilmektedir. Hususi damgalı e-Pasaportlar 6 aydan az olmamak üzere kanunda belirtilen (reşit olan çocuklar, görevi süresince pasaport alan Belediye Başkanlarıı vb.) sınırlamalar dikkate alınarak en çok 5 yıl süre ile düzenlenmektedir.Hizmet damgalı e-Pasaportlar 6 aydan az olmamak ve 5 seneyi geçmemek üzere pasaport sahibinin görevinin müddetine göre tespit edilecek süre için geçerli olmak üzere düzenlenmektedir.

e-Pasaportlarda temdit (uzatma) imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle, e-Pasaportun süresi dolduğunda veya daha uzun süreli pasaport talep edilmesi halinde yeni bir başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.

PASAPORT TÜRLERİ

 

Umuma Mahsus Pasaportlar

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi Pasaportlar

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir.. HUSUSİ PASAPORT İŞLEMLERİ YURTİÇİNDE SADECE İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNDEN YAPILMAKTADIR.

Hizmet Pasaportları

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere altı aydan az olmamak kaydıyla görevinin müddetince verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik Pasaportlar

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

Geçici Pasaport veya Seyahat Belgesi

GEÇİCİ PASAPORT : Konsolokluk Net çevrimiçi dış temsilciliklerimiz, e-pasaport projesi çerçevesinde seyahat belgesi yerine, yurt dışında yaşayan ve yurtdışında bulunan vatandaşlarımıza makinada okunabilir “Geçici Pasaport” düzenlemektedir. Geçici pasaportlar, geçerli bir pasaportun olmadığı ve seyahat belgesinin verildiği durumlar için (pasaport kaybı, pasaportun geçerlilik süresinin bitmesi, Türkiye’ye sınır dışı edilme) seyahat belgesi yerine ve dış temsilciliklerimiz tarafından yapılacak değerlendirmeye göre acil durumlarda (sağlık sorunu, bir yakının vefatı gibi) ve adına düzenlenen kişinin ülkemize veya mukim olduğu yere dönüşünü teminen tek seferlik ve seyahat güzergâhı da pasaportun üçüncü sayfasında belirtilmek suretiyle bir ay veya seyahat güzergahında bulunan ülkelerden en az birinin uzun süreli geçerli pasaport taşıma koşulu araması gibi zorunlu ve istisnai durumlarda en fazla bir yıl geçerli olmak üzere düzenlenmektedir. SEYAHAT BELGESİ : KonsoloslukNet çevrimdışı olan, yani makinada okunabilir “geçici pasaport” düzenleyemeyen dış temsilciliklerimiz vatandaşlarımıza “Seyahat Belgesi” düzenlemektedir. “Seyahat Belgesi” ülkemize dönüşünü teminen, 1 ay süreli ve tek seferlik düzenlenmektedir.

2017 PASAPORT HARÇLARI

Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri
  Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam
6 AY 120,1  TL 94  TL 214,1   TL
1 YIL 175,5  TL 94  TL 269,5   TL
2 YIL 286,4  TL 94  TL 380,4   TL
3 YIL 406,7  TL 94  TL 500,7   TL
4 – 10 YIL 573,1  TL 94  TL 667,1   TL

Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.

01.06.2010 tarihinden itibaren umuma mahsus, hususi ya da hizmet e-Pasaportu almak isteyen başvuru sahipleri; Pasaport defter bedellerini “pasaport defter bedeli” adı altında, Harç bedelleri ise “e-Pasaport harç bedeli” adı altında, Maliye Bakanlığı’na bağlı il/ilçenin defterdarlık/malmüdürlüklerine, veznelerine veya Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan aşağıdaki bankalara yatırabilir.

 Akbank  Aktifbank  Albaraka Türk Katılım Bankası
 Alternatif Bank  Anadolubank  Arap Türk Bankası
 Citibank  Denizbank  BurganBank
 FibaBanka  Finansbank  Garanti Bankası
 HSBC Bank  ING Bank  Kuveyt Türk Katılım Bankası
 Odeabank  Şekerbank  T.C. Ziraat Bankası
  ICBC Turkey Bank A.Ş.  TurkishBank  Turkland Bank
 Türk Ekonomi Bankası (TEB)  Türkiye Finans Katılım Bankası  Türkiye Halk Bankası
 Türkiye İş Bankası  Türkiye Vakıflar Bankası  Yapı ve Kredi Bankası
 Ziraat Katılım Bankası

Alınacak dekontlarda mutlaka TC Kimlik numaranız, adınız ve soyadınız bulunmalıdır. Dekontlar daha sonradan değiştirilemediği için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun olarak yatırmanız önem arz etmektedir. Yatırılacak harç ve defter bedelleri dekontlarına “tahsil edilmiştir” kaşesinin basılması, 1.nüshasının vatandaşa verilmesi ve dekontta, tahsilatı yapan memurun ıslak imzasının bulunması gerekmektedir.

SCHENGEN VİZESİ

Aşağıdaki vize evrakları genel evraklar olup, gidilecek ülke için püf noktalarını ofisimizle görüşerek isteyebilirsiniz.

Parmak izi uygulamasından dolayı, daha önce Schengen vizesi alırken konsolosluğa parmak izi vermeyenlerin müracaat sırasında şahsen bulunması gerekmektedir.

Konsolosluk, ilk kez Schengen vizesi alan yolculardan, tüm evrakların orijinalini isteyebilir.

Seyahatten 15 gün önce müracaat için randevunun alınmış olması gerekmektedir.

Schengen Vizesi için istenen belgeler:

İŞVERENLER İÇİN

Konsolosluğa hitaben antetli kâğıda, firma sahibi olduğunu, seyahat tarihlerini ve seyahat sebebini, kaç yıllık vize istendiğini ve masrafların şirket tarafından karşılanacağını belirten imza sirkülerindeki yetkili tarafında imzalı kaşeli dilekçe

İmza sirküleri

Vergi levhası

Güncel tarihli oda kayıt belgesi

Ortaklık payının gözüktüğü ticaret sicil gazetesi

İlk kez Schengen alacaklar için: Nüfus idaresinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (eş anne ve baba gözükmeli)

On yıldan eski olmayan ve seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar

2 adet beyaz fonda yeni çekilmiş biyometrik resim

Son 3 aylık güncel tarihli ve bakiyeli, banka ıslak kaşeli ve imzalı şirket ve özel banka hesap ekstresi + imzalayan banka yetkilisinin imza sirküleri

30.000€ kapsamlı seyahat sağlık sigortası (Acentemiz tarafından yapılabilmektedir). Sigorta, seyahatten bir gün önce başlamalı ve seyahat bitiminden en az bir gün sonraya kadar geçerli olmalıdır.

Fuar seyahatlerinde fuar giriş bileti

Ticari seyahatlerde davetiye

Kimlik fotokopisi

ÇALIŞANLAR İÇİN

Konsolosluğa hitaben antetli kâğıda, görevi, seyahat tarihlerini ve seyahat sebebini kaç yıllık vize istendiğini ve masrafların şirket tarafından karşılanacağını belirten imza sirkülerindeki yetkili tarafında imzalı kaşeli dilekçe.

İmza sirküleri

Vergi levhası

Güncel tarihli oda kayıt belgesi

Ticaret sicil gazetesi

İlk kez Schengen vizesi alacaklar için; nüfus idaresinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (eş anne ve baba gözükmeli)

On yıldan eski olmayan ve seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar

2 adet beyaz fonda yeni çekilmiş biyometrik resim

Son 3 aylık güncel tarihli ve bakiyeli, banka ıslak kaşeli ve imzalı özel banka hesap ekstresi + imzalayan banka yetkilisinin imza sirküleri

30.000€ kapsamlı seyahat sağlık sigortası (Acentemiz tarafından yapılabilmektedir). Sigorta, seyahatten bir gün önce başlamalı ve seyahat bitiminden en az bir gün sonraya kadar geçerli olmalıdır.

SSK işe giriş bildirgesi

Şirket kaşeli imzalı son 3 aylık maaş bordrosu

SSK prim gün dökümü

Fuar giriş bileti

Ticari seyahatlerde davetiye

Kimlik fotokopisi

VİZE REJİM TABLOSU

Gitmek istediğiniz ülkenin uyguladığı vize koşullarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

A

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
ABD Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Afganistan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün)
Almanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Andorra Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Angola Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Antigua ve Barbuda Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Arjantin Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Arnavutluk Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Avustralya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Avusturya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Azerbaycan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

B

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Bahamalar Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Bahreyn Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Bangladeş Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Barbados Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Belarus Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Belçika Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Belize Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Benin Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Birleşik Arap Emirlikleri Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Bolivya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Bosna Hersek Vizeden Muaf* (60 gün) Vizeden Muaf* (60 gün) Vizeden Muaf* (60 gün) Vizeden Muaf* (60 gün)
Botsvana Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Brezilya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Brunei Sultanlığı Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Bulgaristan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Burkina Faso Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Burundi Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Butan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

C

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Cezayir Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Cibuti Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

D

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Danimarka Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Doğu Timor Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Dominik Cumhuriyeti Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Dominika Vizeden Muaf* (21 gün) Vizeden Muaf* (21 gün) Vizeden Muaf* (21 gün) Vizeden Muaf* (21 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

E

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Ekvador Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Ekvator Ginesi Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
El Salvador Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Endonezya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (14 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Eritre Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Ermenistan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Estonya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Etiyopya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

F

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Fas Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Fiji Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Fildişi Sahili Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Filipinler Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Finlandiya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Fransa Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

G

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Gabon Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Gambiya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Gana Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Gine Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Gine Bissau Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Grenada Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Guatemala Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Guyana Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Güney Afrika Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Güney Sudan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Gürcistan Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

H

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Haiti Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Hırvatistan (Yerel Adı: Hrvatska) Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Hindistan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün)
Hollanda Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Honduras Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Hong Kong Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

I

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Irak Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

İ

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
İngiltere Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün)
İran Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İrlanda Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
İspanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İsrail Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İsveç Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İsviçre Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İtalya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
İzlanda Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

J

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Jamaika Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Japonya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

K

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Kamboçya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Kamerun Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Kanada Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Karadağ Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Katar Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kazakistan Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Kenya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kıbrıs Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Kırgızistan Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Kiribati Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf
KKTC Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kolombiya Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Komorlar Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Kongo Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Kore Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Kosova Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kostarika Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Kuveyt Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Kuzey Mariana Adaları Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Küba Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

L

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Laos Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Lesoto Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Letonya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Liberya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Libya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Lihtenştayn Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Litvanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Lübnan Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Lüksemburg Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

M

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Macaristan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Madagaskar Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Makao Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Makedonya Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Malavi Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Maldivler Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Malezya Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Mali Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Malta Vize Gerekli Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Marshall Adaları Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Mauritius Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Meksika Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün)
Mısır Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Mikronezya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Moğolistan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Moldova Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Monako Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Moritanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Mozambik Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Myanmar Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

N

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Namibya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Nauru Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Nepal Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Nijer Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Nijerya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Nikaragua Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Norveç Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

O

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Orta Afrika Cumhuriyeti Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

Ö

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Özbekistan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

P

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Pakistan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Palau Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Panama Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Papua Yeni Gine Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Paraguay Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Peru Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Polonya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Portekiz Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

R

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Romanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Ruanda Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Rusya Vize Gerekli Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

S

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Saint Kitts ve Nevis Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Saint Lucia Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Saint Vincent ve Grenadinler Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Samoa Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
San Marino Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Sao Tome ve Principe Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Senegal Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Seyşeller Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Sırbistan Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Sierra Leone Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Singapur Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Slovakya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Slovenya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Solomon Adaları Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Somali Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Sri Lanka Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Sudan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün)
Surinam Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Suriye Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Suudi Arabistan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Svaziland Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

Ş

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Şili Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

T

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Tacikistan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (60 gün) Vizeden Muaf* (60 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Tanzanya Vize Gerekli Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün) Vizeden Muaf* (180 gün içinde 90 gün)
Tayland Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Tayvan Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Togo Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Tonga Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Trinidad ve Tobago Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Tunus Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Tuvalu Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Türkmenistan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

U

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Uganda Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Ukrayna Vizeden Muaf* (180 gün içinde 60 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Umman Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Uruguay Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

Ü

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Ürdün Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

V

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Vanuatu Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf Vizeden Muaf
Vatikan Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Venezuela Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)
Vietnam Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

Y

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Yemen Vize Gerekli Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün) Vizeden Muaf* (30 gün)
Yeni Zelanda Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Yeşil Burun Adaları Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Yunanistan Vize Gerekli Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün) Vizeden Muaf* (90 gün)

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin

Z

Ülke Umumi Pasaport Hususi Pasaport Hizmet Pasaport Diplomatik Pasaport
Zambiya Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli
Zimbabve Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli Vize Gerekli

*= Turizm Amaçlı Ziyaretler İçin